1. Вдъхновение от Традицията
Рецепта за Традиционна Баница
Съставки:
- 500 г кори за баница
- 400 г сирене
- 4 яйца
- 200 мл газирана вода
- 100 мл олио
Инструкции:
- Разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене.
- Подредете три кори, като всяка намажете с малко олио.
- Разпределете от плънката върху корите.
- Повторете процеса докато свършат корите и плънката.
2. Иновации в Кухнята
Включете нови и интересни съставки, за да привлечете вниманието на клиентите си. Експериментирайте с различни вкусове и текстури.
Рецепта за Шоколадов Кекс с Червено Вино
Съставки:
- 200 г брашно
- 100 г какао на прах
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. сол
- 200 г захар
- 2 яйца
- 100 мл червено вино
- 200 мл прясно мляко
- 100 мл олио
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Инструкции:
- В голяма купа смесете брашното, какаото, содата и солта.
- В друга купа разбийте яйцата със захарта, добавете виното, млякото, олиото и ванилията.
- Смесете сухите съставки с мокрите и разбъркайте до гладка смес.
- Изсипете сместа в намазнена форма и печете при 180°C за около 35-40 минути.
3. Сезонни и Локални Продукти
Използвайте сезонни и локални продукти, за да създадете свежи и автентични вкусове. Това не само подобрява качеството на продуктите ви, но и подкрепя местните производители.
Рецепта за Летен Плодов Тарт
Съставки:
- 200 г брашно
- 100 г масло
- 50 г захар
- 1 яйце
- 300 г сезонни плодове (ягоди, малини, боровинки)
- 100 г захар за плодовете
Инструкции:
- Смесете брашното, маслото и захарта, докато получите пясъчна текстура.
- Добавете яйцето и омесете тесто. Оставете го в хладилник за 30 минути.
- Разточете тестото и го поставете в тарт форма. Надупчете дъното с вилица.
- Печете на 180°C за 15 минути.
- Разпределете плодовете върху охладената кора и поръсете със захар. Печете още 10 минути.